Šeď paneláku v barvách

Tak jako na jaře rozkvétejí barevné květinky, tak začíná také rozkvétat v poslední době i Jižní město. Obzvláště v posledních dvou letech zde nabírají rekonstrukce panelových domů na obrátkách. Část jich je rekonstruována obcí, jiné si družstevníci či soukromí majitelé rekonstruují sami. No, a já se rozhodl, že ty nejzajímavější objekty v mém okolí Vám nafotím a s komentáři ukážu. Bydlení na panelovém sídlišti tudíž může být taky hezké.. :-) Fotky však nejsou foceny za ideálního počasí, proto nejsou úplně tiptop.

Podotýkám, že pro koho je rekonstrukce panelového domu pouze obalení kotce polystyrénem či jiným materiálem, zde nenajde nic zajímavého ani poučného.. :-)

Povídání je rozděleno na několik kapitol, dole na stránce je vždy odkaz na pokračování.

První bych začal s domem, ve kterém sám bydlím. Rekonstrukce započala v létě 2003 a její největší část byla hotova koncem listopadu. Práce budou ještě pokračovat na jaře. Přibližná cena rekonstrukce je asi 130 000 Kč na jeden byt. Zahrnuje sanaci lodžií, zateplení, nová plastová okna a další drobné opravy uvnitř domu (nové pošt. schránky, nová elektronika ve výtahu apod.)



Toto je pohled z přední části domu, vchod vlevo je mírně předsazen před ostatními a je také celý barevně odlišen. Zatímco tento je laděn do růžové barvy, ostatní dva jsou spíše do světle modré.


Plná velikost zde



Pohled zepředu na levý vchod.


Plná velikost



Celý levý vchod z větší dálky v plné kráse


Plná velikost



Moc se mi líbí, jak byly opraveny a barevně sladěny lodžie. Ta tmavě modrá barva moc sedne.. :-)


Plná velikost



Takhle vypadají okna z kuchyně, hezké jsou na oknech parapety. Ta šedivá rozmázlá skvrna v levejší dolní části je kapka deště na objektivu.. :-)


Plná velikost



pokračování...